Važno:
prije nego krenete dalje s prijavom, molimo vas da pročitate naš pravilnik u vezi prijavljivanja na utrke koje organizira AK Sljeme. Tijekom prijave bit će potrebno označiti polje da ste pročitali te upute i da ste s njima suglasni pa eto... ne bi bilo loše da ih pročitate umjesto da samo kliknete "pristajem".


 

VIRTUILICA

START: bilo kada u periodu od 12.10. u 10 ujutro do 18.10. u ponoć.

GLAVNI SPONZOR:

DUŽINA: 842 kućna broja (oko 10km).


ŠTO JE TO VIRTUILICA I KAKO SE KONZUMIRA?

Ako se bavite trčanjem barem rekreativno i/ili pratite barem jednog prijatelja koji je u tom sportu, velike su šanse da ste čuli za pojam virtualne utrke.

Što je to, zapravo?

Pa ovako, prema hejterima to je način da vam organizator uzme pare i ne organizira utrku, a prema većini drugih trkača to je način da ostanemo povezani u vremenima kada ne možemo pohoditi trke na način kako smo to radili do sada. A virtuilica čini upravo to – daje vam motivaciju da istrčite utrku, nagrađuje vas kad to učinite, a da opet svi ostanemo u gabaritima koje nam propisuju trenutne mjere.

STARTNINA: 120 kuna

PRIJAVE:

Online do 6.10. u ponoć ili do popunjenja limita od 200 učesnika.

PRAVILA UTRKE:

Virtuilicu smo zamislili kao kombinaciju virtualne i prave utrke jer smo iskombinirali par elemenata iz svake i to na sljedeći način:

Virtualna je jer:

 • nema grupnog starta
 • nema zatvaranja prometa
 • nema proglašenja pobjednika
 • nema koncerta / druženja nakon utrke (osim ako se sami za to ne pobrinete)
 • sami mjerite vrijeme

Prava je jer:

 • preuzimate pakete 10.10. osobno kao za pravu utrku, nema slanja poštom
 • trči se isključivo trasom utrke Ilica uz neke posebne napomene ali o tome malo kasnije
 • imate cilj – kada završite utrku, na šanku Pivane čeka vas okrepa (Hidra ili Žuja) i medalja

Dakle trčite bilo kada između 12.10. u ponedjeljka u 10h ujutro i nedjelje 18.10. u 22h. Ova druga granica postavljena je zato da stignete, ako trčite u zadnji čas, sretno popiti svoju okrepu u Pivani prije njenog zatvaranja u 23h.

TRASA UTRKE:

Startate ispred Pivane u Ilici 222 i krećete na zapad, dakle smjer prema Črnomercu i trčite sve do križanja Ilice i Oranica / Vrapčanske ceste. Tu se lagano okrećete i trčite natraga prema Pivani pored koje prolazite i nastavljate sve do Trga bana Josipa Jelačića gdje se opet okrenete ispred broja 1 (Neboder na trgu) i opet krećete put Pivane u koju, kada dođete do nje, ulazite, skidate sa startnog broja bon za pivu ili Hidru i bon za medalju koje dajete konobaru na šanku, presvlačite se u suhe stvari koje ste donijeli sa sobom, sjedite i uživajte u slavi.

Ako vam niti ovo nije dovoljno, slobodno si skinite gpx zapis trase i učitajte ga u neki od svojih uređaja.

VRLO VAŽNA NAPOMENA:

Kao što smo i napomenuli, promet se za ovu utrku NE ZATVARA, tako da se od vas očekuje da kao pravi, pristojni trkač poštujete prometne propise, da ne prelazite cestu na crveno i da se ne gurate među pješacima – zapamtite da ovdje nema pobjednika i potpuno je svejedno hoćete li izgubiti deset sekundi zaobilazeći grupu veselih tinejdžera koji su zauzeli čitav pločnik.

Svatko od vas nastupa na vlastitu odgovornost, a to ćemo službeno riješiti i tako što ćete na preuzimanju paketa potpisati izjavu kojom to potvrđujete. Ako paket preuzimate u nečije tuđe ime, to potpisujete i za tu osobu što ćemo posebno dopisati na izjavu.

STARTNINA UKLJUČUJE:

 • Startni broj (sa zihericama!)
 • Vrlo kvalitetnu učesničku majicu (dryfit / pamuk kombinacija) s logom utrke.
 • Unikatnu finišersku medalju (podižete ju na šanku Pivane s bonom koji ćete imati na startnom broju)
 • Bon za Žuju / Hidru na šanku Pivane nakon utrke
 • Hidru u startnom paketu
 • Našu neizmjernu i neopisivu ljubav prema svakome od vas.

PREUZIMANJE STARTNIH BROJEVA:

 • Subota 10.10. od 12-18h u Pivani, Ilica 222.

PAKETE NE ŠALJEMO POŠTOM! Znamo da virtualke podrazumijevaju da utrku trčite bilo gdje što bi podrazumijevalo da startni paket dobijete poštom, no mi smo odlučili zadržati karakter Ilice da se trči samo tamo gdje ide trasa prave utrke – dakle skupljate pakete kao da trčite pravu utrku.

LIMIT UTRKE: 6 dana

REZULTATI:

Nakon što otrčite utrku, na stranici koja će biti posebno otvorena u tu svrhu, upisat ćete svoj startni broj, ime i prezime, vrijeme i uploadati screenshot vašeg zapisa kao dokaz da ste istrčali utrku. Naravno da sve to možete fotošopirati, ali onda se postavlja pitanje – zašto uopće trčite virtualne utrke? Pobjednika nema, sortirat ćemo vas kako upisujete rezultate, a ako baš vidimo da je netko upisao rezultat s tempom boljeg od svjetskog rekorda za tu dužinu, lagano ćemo ga udaljiti s tablice. Nema varanja. Tu smo zbog trčanja i zabave pa makar ove distancirane.

NAGRADE:

 • Pusa u čelo kad ukinu mjere socijalnog distanciranja.

Powered by